+32498499630 contact@fabiovinago.be

GHOST DESIGNER

Je zal je waarschijnlijk afvragen wat een ghostdesigner precies is. Vermoedenlijk heb je al weleens gehoord over een ‘ghostwriter‘, iemand die in jouw naam een boek schrijft en vervolgens afstand neemt van de auteursrechten. Dit is wat ik als ghostdesigner doe.

Ik ontwerp Tarot-, Lenormand-, orakel-, inspiratie-, coachings- en waarzegkaarten, vervolgens leg ik contact met een uitgever  in België of in het buitenland. Aan de hand van een mediakit presenteer ik mijn werk. Indien de uitgever interesse heeft in het concept/ontwerp, wordt er een contract opgemaakt waarmee ik mijn werk verkoop, en afstand neem van mijn auteursrechten. Wat de uitgever achteraf met het ontwerp doet is op dat moment zijn beslissingsrecht.

Daarnaast werk bovenstaand principe ook voor particulieren

Als ghostdesigner lever ik o.a. volgende werken af

  • alle bronfiles, zijnde: Indesign, Photoshop, Illustrator en de daarbijhorende lettertypes;
  • omslagontwerp en verpakking, denk hierbij aan dekseldozen waar de kaarten zich in bevinden;
  • bijhorende ‘booklet’ of boekje waarin de betekenissen van alle kaarten in vermeld staan (indien dit standaard in het orakelspel wordt geïnpementeerd);

Je kan dit als een kant-en-klaar ontwerp beschouwen. Het enige dat de ‘koper’ dient te doen, is het werk in productie steken, laten lezen door een copywriter, enzovoort.

Voor meer informatie, download onderstaande documentatie ↓

Download hier het autorisatieaanvraagformulier ↓
Download hier het reproductie- en gebruikersbeleid ↓
Download onze mediakit ↓
Download onze ‘grafische oplossingen’ map  ↓

Mogelijkheden

Bestaande ontwerpen

De overdracht van een bestaand orakelspel.  Dit beslaat een niet gepubliceerd ontwerp zonder ISBN of EAN nummer. Hier worden alle bronfiles (Indesign, Illustrator en Photoshop) aangeleverd. Bijhorend boekje wordt (indien van toepassing) altijd meegeleverd.

Op maat gemaakt ontwerp

Heb je zelf een idee en wil je je project realiseren, je hebt al iets op papier gezet maar je weet niet hoe je alles verder moet afhandelen. Ook hier begeleid ik je van A tot Z mee.